Mijn naam is Ria Overschie, getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen.
Na het VWO en de Pedagogische Academie heb ik jaren met plezier in het basisonderwijs gewerkt (zowel voor de klas als remedial teaching). Maar gaandeweg werden mij twee dingen duidelijk:
Ten eerste ging het mij steeds meer tegenstaan dat het onderwijs zakelijker werd; over het algemeen toch eenzijdig cognitief gericht; hoog scoren op CITO toetsen is belangrijk voor het aanzien van de school; overal hangt een cijfer aan (zelfs aan een tekening!) en dat er steeds meer tijd ging zitten in activiteiten buiten de klas/na schooltijd, wat ten koste ging van tijd voor de klas/voor de kinderen.
Ten tweede: hoewel alle kinderen mij even lief zijn, voelde ik iets extra’s bij kinderen die het moeilijk hadden. De emotionele kant werd voor mij steeds belangrijker. Voorop staat dat kinderen ontspannen en met plezier op school zitten. Bovendien: wie niet lekker in zijn vel zit, geplaagd wordt door hoofdpijn, buikpijn, boosheid of angsten, is niet in staat het onderwijs goed te volgen.
Mijn kennis (als leerkracht plus twee basisjaren, twee kinderjaren en anderhalf jaar volwassen tekentherapie plus een jaar medische basiskennis) en vele ervaringen wil ik gebruiken om kinderen die op wat voor manier dan ook stagneren, een stap verder te helpen in hun ontwikkeling en ouders een steun in de rug te geven en (jong)volwassenen laten ontdekken welke inzichten in hun tekening(en) verborgen zitten en op welke manier ze aan hun hulpvraag kunnen werken.

De tekentherapie is een enorme verrijking in mijn leven gebleken en dat wil ik graag delen met anderen, onder het motto: “Mensen op weg helpen hun eigen pad te volgen door bewustwording van het innerlijke kompas”.