“Ingewikkeld”.

Auteur: Maria Opdevlucht.

Hoe overleeft een complex gezin in een maatschappij van systemen, hokjes-denken en stempels drukken?

Als je onwetend een huwelijk aangaat en er pas veel later achter komt dat je man en kinderen allemaal hoogbegaafd zijn, daarbij IQ’s van boven de 150, drie gezinsleden met kenmerken van het syndroom van Asperger, een vierde twee keer ernstig ziek wordt en je bovendien buitengewoon veel tegenwerking ondervindt in ziekenhuizen en op scholen, dan heb je weleens de neiging om op de vlucht te slaan.

Met vallen en opstaan, humor en heel veel geduld en liefde hield Maria moedig stand. Maar evenzo belangrijk: hoe hielden de verschillende hoofdpersonen in dit verhaal stand in een maatschappij waarin zij dikwijls zichzelf moesten forceren en verloochenen, waarin hun innerlijke kompas afgenomen werd? In hoeverre kan en mag je je eigen pad volgen?

Een persoonlijk en aangrijpend verhaal over tegenslagen en steeds weer doorgaan, over strijd leveren en de moed erin houden, maar vooral ook over onvoorwaardelijke liefde.

“De wens-ster”: 52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar.

Auteur: Marneta Viegas.
Uitgeverij Ankh-Hermes bv Deventer.

Een fantastische methode voor kinderen en ouders om samen te mediteren!

“Relax Kids”: sprookjesmeditaties voor kinderen.

Auteur: Marneta Viegas.
Uitgeverij Ankh-Hermes bv Deventer.

Kinderen met behulp van sprookjesmeditaties in contact brengen met de bron van positieve en zuivere gevoelens in henzelf.